7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kuskus z tartą, duszoną włoszczyzną

Za samym kuskusem nie przepadam. Zjem, jak muszę. Dlatego w awaryjnej sytuacji wykombinowałam dodatek duszonej włoszczyzny, żeby dodać mu smaku - wyszło bardzo dobre i kolor ma o wiele ciekawszy :)

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kuskus (po namoczeniu powinno go być objętościowo mniej więcej tyle, co utartych warzyw)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
mały por lub cebula
sól
pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa utrzeć, poddusić na oleju. Na koniec dodać sól i ew. pieprz.

Kuskus namoczyć we wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z warzywami.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2012-08-09 20:52:45.045
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z tartych warzyw (włoszczyzny) (ovo-wege)
"Risotto" jarskie - ryż duszony z pieczarkami, włoszczyzną i groszkiem (wegańska)
Kuskus w stylu marokańskim - z warzywami duszonymi z rodzynkami, czarnuszką i kolendrą (wegańska)
Kotlety z włoszczyzny (wegańska)
Zupa z włoszczyzny z pomidorami (wegańska)
Włoszczyzna solona (do słoików) (wegańska)
Soczewica z warzywami (włoszczyzną) (wegańska)
Aromatyczna jarzynka z włoszczyzny (wegańska)
Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska)
A może leczo? Z włoszczyzną i ew. z ciecierzycą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas