7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży ziemniak
1 duża marchewka
1 cukinia
1 bakłażan
1 duża cebula
ok. 250 g pieczarek
2-3 ząbki czosnku
olej kokosowy
mleko migdałowe
oliwa do smażenia
przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie itp.)

Przygotowanie:

Ziemniaka obieram, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię. To samo robię kolejno z marchewką i cebulą, a następnie pieczarkami i cukinią. Dorzucam bakłażana. Dodaję ok. 2 łyżki oleju kokosowego, następnie trochę mleka migdałowego oraz przypraw i duszę do miękkości.

Czosnek siekam drobno i (standardowo) wrzucam go do sosu już po wyłączeniu z gazu, całość mieszając.
Nadesłał(a) grubcieen, dnia: 2012-09-09 11:43:31.464
Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/09/brazowy-ryz-z-warzywami-w-sosie-na.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)
Curry z mlekiem kokosowym i żółtym brązowym ryżem (wegańska)
Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska)
Ryż ze słonecznikiem i mlekiem kokosowym (wegańska)
Ciasteczka kokosowe z brązowego ryżu (bezglutenowe) (wegańska)
Brązowy ryż z kalafiorem w sosie serowym (lakto-wege)
"Tajska" zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i warzywami (wegańska)
Kokosowy ryż z sosem bananowym (wegańska)
Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege)
Sos z masłem orzechowym i mlekiem kokosowym do szaszłyków (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas