7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kanapka z kwiatami nasturcji

Ostry smak kwiatów nasturcji harmonizuje z goryczką tahiny - poza tym zawierają dużo witaminy C.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

razowiec
tahina lub masło orzechowe
kwiaty nasturcji

Przygotowanie:

Posmarować kromkę razowca tahiną, na wierzchu ułożyć pokrojone kwiaty nasturcji.

Wskazówki i uwagi:

Najlepsze są młode kwiaty, jeszcze nie do końca rozwinięte.
Nadesłał(a) Marta Jermaczek, dnia: 2000-11-09 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

tahina, tahini = pasta sezamowa. wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę....
~fred 2009-07-28 14:31:43.844

przepraszam, ale co to jest tahina?
~maru 2009-07-28 13:37:32.236

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuchy z kwiatami akacji (lakto-wege)
Kanapka z awokado (wegańska)
Pita, hummus & kwiaty nasturcji (wegańska)
Słodka kanapka z pumpernikla (wegańska+miód)
Tarta z cukinią i kwiatami dyni/cukini (wegańska)
Kanapka paryska - z gorgonzolą i figami (lakto-wege)
Kanapka z hummusem i świeżym lubczykiem (wegańska)
Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Razowa kanapka z awokado, pomidorem i serkiem (lakto-wege)
Kanapka smakosza z białą rzepą i oliwkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas