7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Placek porzeczkowo-truskawkowy



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ciasto:
2 szklanki mąki (ja użyłam pełnoziarnistej)
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju roślinnego
1/3 szklanki mleka sojowego (lub innego roślinnego) ew. wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru wanilinowego

nadzienie:
0,5 kg porzeczek
0,5 kg truskawek
4 łyżki cukru
3 łyżki wody

kruszonka:
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
3 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru wanilinowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto łączę i zagniatam. Odstawiam do lodówki.

Owoce obieram z liści i myję, większe truskawki kroję na mniejsze części. Wrzucam do garnka i zasypuję cukrem, dolewam wody. Trzymam na ogniu do momentu zagotowania się wody.

Mieszam wszystkie składniki potrzebne do wykonania kruszonki.

Blaszkę smaruję olejem, wykładam i dokładnie rozprowadzam ciasto zostawiając wyższe brzegi. Wykładam owoce i wierzch kruszę wcześniej przygotowaną masę na kruszonkę. Piekę przez 40 minut w 180 st. C.
Nadesłał(a) grubcieen, dnia: 2012-09-11 06:49:08.552
Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/08/placek-porzeczkowo-truskawkowy.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smootie porzeczkowy (wegańska & RAW)
Zupa malinowo - porzeczkowa (lakto-wege)
Galaretka porzeczkowa (na zimę) (wegańska)
Bananowo-porzeczkowy koktajl (wegańska)
"Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska)
Koktajl bananowo porzeczkowy (wegańska)
Deser truskawkowo-truskawkowy (lakto-wege)
Ciasto z nadzieniem porzeczkowo-migdałowym (bez ograniczeń)
Kwas z soków: poziomkowego i porzeczkowego (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkami i konfiturą porzeczkową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas