7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Marchewkowa zupa - krem z miodem

Super pomysł na obiad! Znalazłam ten przepis gdzieś w internecie i wyszło pysznie. 1 porcja: 116 kcal, białko - 3.0 g, sól - 0.59 g, tłuszcz - 5 g, w tym tłuszcze nasycone - 3 g, węglowodany - 16 g.
Można ją zamrozić.




Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 6

2 łyżeczki masła
2 małe pory, posiekane w plastry
80 dag marchewki, poszatkowanej cienko
2 łyżeczki miodu
szczypta chilli (płatki, opcjonalnie)
4,5 szklanki wywaru z warzyw
1 liść laurowy

Przygotowanie:

Rozpuść masło w rondelku na średnim ogniu. Dodaj pory, gotuj 3 minuty dopóki nie zmiękną. Dodaj marchewkę, miód, chili (opcjonalnie) oraz liść laurowy, gotuj 2 minuty. Dodaj do wywaru z warzyw, gotuj 30 minut. Zmiksuj (bez liścia laurowego) i gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Można podawać ze śmietaną/jogurtem,chlebem czosnkowym lub grzankami.
Nadesłał(a) Madhavi, dnia: 2012-09-17 06:43:48.142
Źródło/autor przepisu: BBC Good Food
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem ziemniaczano-marchewkowa (bez ograniczeń)
Twarożek marchewkowy z miodem (lakto-wege)
Marchewkowo-soczewicowa rozgrzewka (zupa krem) (wegańska)
Zupa krem marchewkowo-pomarańczowa z imbirem (lakto-wege)
Zupa marchewkowa (wegańska)
Zupa marchewkowo-soczewicowa (wegańska)
Babeczki marchewkowe z kremem 'serowym' (wegańska)
Mleczna zupa ziemniaczano-marchewkowa (lakto-wege)
Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas