7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Eskalopki ziemniaczane

Średnia ocena: [3.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1,5 szklanki śmietany
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
6 szklanek pokrojonych w cienkie plasterki ziemniaków
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
2 szklanki tartego sera
4 łyżki masła

Przygotowanie:

Mieszamy śmietanę z pietruszką, solą i pieprzem. Układamy warstwami ziemniaki i cebulę w żaroodpornym naczyniu. Posypujemy serem, polewamy śmietaną i dodajmy na samą górę masło. Całość przykrywamy i pieczemy w kuchence mikrofalowej przez 15 min w wysokiej temperaturze. Następnie naczynie odkrywamy i odkryte pieczemy kolejne 15 min w wysokiej temperaturze. Po zakończeniu pieczenia zostawiamy naczynie w zamkniętej kuchence jeszcze jakieś 3 minuty.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-11-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
przekładaniec ziemniaczany (lakto-wege)
Placek ziemniaczany (wegańska)
Ziemniaczane ratatouille (wegańska)
Żurek ziemniaczany (wegańska)
Placki ziemniaczane (wegańska)
placek ziemniaczany 1 (wegańska)
Ziemniaczana parmigiana (bez ograniczeń)
Paluszki ziemniaczane (ciasto ziemniaczane podstawowe) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas