7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Aromatyczna dynia

Aromatycznie pachnąca dynia zachęca do jedzenia ;) Może przypaść do gustu nawet dynionielubnym ;)

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1-2 osoby

1 średnia dynia (ok. 400-500 g)
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól, olej
czubata łyżka czubrycy zielonej (może być samodzielna kompozycja ziół z przewagą cząbru)

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy z ziołami i solą.

Dynię przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ. Kroimy ją w cienkie paseczki lub drobną kostkę. Tak przygotowaną dynię gotujemy na parze (a potem dorzucamy na patelnię zestawioną z palnika) lub surową wrzucamy na patelnię i dusimy pod przykryciem.

Podajemy z kaszą jęczmienną, jaglanką lub gryką niepaloną, ewentualnie z ryżem.

Wskazówki i uwagi:

Dynię należy kroić ostrożnie, bo przeważnie bywa twarda (używam makrobiotyczną i hokkaido).
Nadesłał(a) Luna7, dnia: 2012-10-04 06:32:05.665
Źródło/autor przepisu: przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Z kaszą gryczaną - coś wspaniałego
kruszonka 2016-09-28 20:05:11.494

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dynia solo (wegańska)
Dynia curry (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Dynia na jarzynkę ze śmietaną (lakto-wege)
Dynia - pizza z nią (wegańska)
Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege)
Dynia puree z grzybami (wegańska)
Korzenna dynia z marchewką (wegańska)
Dynia duszona z grzybami (wegańska)
Barszczyk aromatyczny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas