7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Słodkie curry warzywne

Danie o wspaniałym egzotycznym zapachu, smaczne i pożywne!

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

2 marchewki
1 pasternak/pietruszka
1 ziemniak
2 cebule
200 g małych pieczarek
300 g kalafiora
1 zielona papryka

1 1/3 szklanki wywaru z jarzyn
3/4 szklanki wywaru z moreli / brzoskwiń
2 łyżki oleju
2 łyżki owocowego chutney

przyprawy (wartości podane w łyżeczkach, zmielone):
1 kardamonu
1/4 goździków
1 kolendry
1 kurkumy
1/2 chili
1 i 1/2 ziaren kminku rzymskiego
1 ziaren brązowej gorczycy
3 utartego świeżego imbiru

Przygotowanie:

Pokroić marchewki, pasternak/pietruszkę i ziemniaka w kostkę o boku 2 cm. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebule i smażyć na średnim ogniu aż zmięknie. Dodać przyprawy i smażyć aż zacznie pachnieć.

Dodać marchewkę, ziemniaka i pasternak, wywar, nektar i chutney. Gotować pod przykryciem 30 minut, a następnie dodać paprykę, grzyby i kalafior. Gotować, aż warzywa zmiękną.
Nadesłał(a) Euforio, dnia: 2012-10-13 22:52:41.136
Źródło/autor przepisu: Kuchnia Azjatycka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomarańczowe curry warzywne (wegańska)
A może warzywny ryż curry? (wegańska)
Aromatyczna, słodka potrawka warzywna z tofu (wegańska)
Surówka warzywna (wegańska)
Warzywne kotlety (bez ograniczeń)
Quiche warzywne (wegańska)
Ciastolina warzywna (wegańska)
Zapiekanka warzywna (wegańska)
Galaretka warzywna (wegańska)
Tort warzywny (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas