7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa z soczewicą i fasolką

Świetna smaczna zupka. Idealna na zimne deszczowe popołudnia.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3

marchewka
pietruszka
1/2 selera
kawałek pora
1-2 ząbki czosnku
garść fasoli szparagowej
garść soczewicy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
łyżka oliwy
ok. 2 litry wody

Przygotowanie:

Obierz marchew, pietruszkę, seler. Zetrzyj warzywa na tarce i wrzuć do garnka. Pokrój w drobne plastry por i dodaj do warzyw. Całość zalej woda i zacznij gotować. Dodaj soczewicę i fasolkę szparagowa. Teraz czas na przyprawy. Dodaj sól, pieprz, startą gałkę muszkatołową i wyciśnięty czosnek. Do zupy dodaj też oliwę. Całość musi się teraz gotować aż soczewica i warzywa będą miękkie. Jeśli trzeba - dopraw.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: 2012-10-17 06:45:59.273
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielono-żółta zupa z soczewicą (wegańska)
Zupa z kapustą włoską i soczewicą (wegańska)
Curry pomidorowe z soczewicą lub fasolką szparagową (wegańska)
Zupa jarzynowa z kalafiorem i zieloną soczewicą (wegańska)
Zupa krem z cukinii z zieloną soczewicą (wegańska)
Pożywna zimowa zupa z grochem lub soczewicą (wegańska)
Zupa jarzynowa z zieloną soczewicą i rumianą cebulką (wegańska)
Zupa krem z kalafiora z soczewicą i pieczarkami (Montignac) (wegańska)
Zupa pomidorowo-jarzynowa z soczewicą i pęczakiem (wegańska)
Zupa warzywno-pomidorowa z czerwoną soczewicą i makaronem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas