7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z gorącą cukinią i pomidorami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ok. 6-7 pomidorów
2 cukinie
roszponka
pęczek pietruszki
oliwa czosnkowa
ząbek czosnku, jeśli oliwa nie jest wyraźnie czosnkowa
ocet balsamiczny
zioła, ew. sól ziołowa

Przygotowanie:

Pomidory kroimy na pół, cukinię w plastry. Z wierzchu smarujemy oliwą i posypujemy ziołami, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na jakieś 25 min tak, aby cukinia zrobiła się miękka, a pomidory trochę podeschły.

Roszponkę mieszamy w misce z poszatkowaną dość grubo pietruszką i czosnkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki, wszystko skrapiamy czosnkową oliwą i octem balsamicznym.

Po zakończeniu opiekania cukinii i pomidorów mieszamy wszystko razem.
Nadesłał(a) Anszua, dnia: 2012-10-31 20:43:40.869
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka makaronowa z pomidorami i cukinią (wegańska)
Sałatka makaronowa ze smażoną cukinią, pomidorem i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska)
Makaron z cukinią i pomidorem (wegańska)
Makaron curry z cukinią i pomidorami (wegańska)
Sałata z cukinią i suszonymi pomidorami (wegańska)
Zupa z papryką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Sałatka z ciecierzycy, ogórka i cukini (wegańska)
Tarta z cukinią, pomidorami i trzema serami (nadzienie) (lakto-wege)
Warzywne danie z brokułem, bakłażanem, cukinią i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas