7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczarki faszerowane pomysłem własnym

Stałam dzisiaj w pracy i wzięła mnie ochota na pieczarki faszerowane, nie mając czasu na przeglądanie przepisów na Puszcze postanowiłam stworzyć coś sama... ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

8 pieczarek
1/2 cukinii
2 marchewki
oliwa
bazylia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i wycinamy z nich nóżki oraz w miarę możliwości środek. Marchewki i cukinię drobno kroimy, a następnie wraz z wnętrzami pieczarek wrzucamy na patelnię i doprawiamy. W czasie, gdy farsz się podsmaża podpiekamy pieczarki w piekarniku (czas i temperatura wedle uznania, z życia wiem, że piekarnik piekarnikowi nie równy!) do momentu aż są względnie zdatne do spożycia.

Gdy podsmażony farsz jest wystarczająco miękki do zblendowania (oceniamy po marchewce), rozdrabniamy go i wypełniamy nim pieczarki. Dla urozmaicenia można posypać wierzch parmezanem, zależnie od upodobań.
Nadesłał(a) mutma, dnia: 2012-11-21 23:23:12.065
Źródło/autor przepisu: ja!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja nie obieram, ale dokładnie je szoruję w zamian. W mojej wersji pieczarki wodniste absolutnie nie są, niestety trochę długo trwa czekanie aż dojdą w piekarniku. Ostatnio wpadłam na "genialny" (tak mi się przynajmniej wydawało) pomysł podgotowania ich wcześniej żeby szybciej się upiekły - niestety były wodniste i zwyczajnie niesmaczne :/
Migu 2012-11-25 20:38:23.418

dzięki :) w sumie robiłam już takie pieczarki z piekarnika nadziewane szpinakiem i ziemniakami, pora chyba wypróbować z innymi farszami
ryfka 2012-11-24 15:59:26.586

Ryfka, powiem szczerze, że obieram pieczarki, gdyż jestem tego nauczona i nie wyobrażam sobie przygotowywać inaczej, ale jeśli nie chcesz obierać lub nie widzisz takiej potrzeby, to nie jest to konieczne :) A jeśli chodzi o wodnistość, to nie miały jej za dużo...
mutma 2012-11-23 20:44:31.562

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)
Pieczarki w sosie własnym, na maśle (lakto-wege)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas