7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gołąbki z ryżem i czerwoną fasolą w sosie pomidorowo - kokosowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 9

szklanka ryżu pełnoziarnistego
puszka czerwonej fasoli
9 zewnętrznych liści kapusty, ja użyłam włoskiej
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz czarny, szczypta pieprzu cayenne do smaku

składniki na sos:
1 mały koncentrat pomidorowy
200 ml mleka kokosowego
sól, pieprz, zioła do smaku (np bazylia, prowansalskie)

Przygotowanie:

Przygotowanie gołąbków: liście włożyć do dużego garnka, zalać wodą, zagotować, wyłączyć i zostawić pod przykryciem 2-3 min. Następnie wyjąć z wody i ostudzić. Ryż ugotować. Fasolę odcedzić z sosu. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Ryż, fasolę i cebulę wymieszać i doprawić do smaku. Z liści kapusty usunąć cześć łodygi jeśli jest za gruba, po czym nałożyć farsz i zwinąć. Dusić pod przykryciem z odrobiną wody ok. 15 min.

Przygotowanie sosu: koncentrat przełożyć do rondelka i dolać ok. pół szklanki (lub mniej) wody i dodać przyprawy. Zagotować, następnie wlać mleko kokosowe. Gotować na bardzo małym ogniu ok. 5 min.

Wskazówki i uwagi:

Gołąbka polać sosem i zjeść ze smakiem ;)
Nadesłał(a) Witarianie, dnia: 2012-12-13 09:23:35.75
Źródło/autor przepisu: witarianie@blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z czerwoną fasolą w pomidorach (wegańska)
Bakłażan nieźle nafaszerowany czerwoną fasolą z ryżem (wegańska)
Wegańskie gołąbki "meksykańskie" w sosie pomidorowym (wegańska)
Kokosowy ryż z sosem bananowym (wegańska)
Gołąbki z kaszy jaglanej i pieczarek w sosie pomidorowo-warzywnym (wegańska)
Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek (wegańska)
Ciecierzyca w sosie pomidorowym z warzywami i mleczkiem kokosowym (wegańska)
Tofu z sosem curry i czerwonym ryżem (wegańska)
Kotlety z czerwonej soczewicy z ziołami i z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas