7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta drożdżowo-pomidorowa

Jeszcze jedna wersja pasty z drożdży. Dobra, jak się ma fazę na wyraziste smaki :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

kostka drożdży (10 dag
jedna średnia cebula
2-3 łyżki sezamu
łyżka (lub więcej według uznania) koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, po jakimś czasie dodając sezam. Jak cebula i sezam zrobią się brązowawe, wdrabiamy drożdże i dolewamy odrobinę wody. Mieszamy wszystko na gładką masę i przyprawiamy solą i pieprzem (chyba, że ktoś woli czymś więcej. Cząbrem?) Pod koniec dorzucamy koncentrat, mieszamy wszystko i nakładamy na buły póki ciepłe :)
Nadesłał(a) Noldorka, dnia: 2012-12-21 18:19:48.774
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Drożdżowa pasta do chleba (ovo-wege)
Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem (wegańska)
Pasta paprykowo - pomidorowa (wegańska)
Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)
Pasta pomidorowa z tofu (wegańska)
Pasta cebulowo-drożdżowa z jajkiem i zieleniną (ovo-wege)
Pasta drożdżowa z marchewką, pietruszką i płatkami owsianymi (wegańska)
Świetna pasta warzywno-drożdżowa z płatkami owsianymi (wegańska)
Uniwersalna gorąca pasta pomidorowa (lakto-wege)
Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas