7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 kg buraków,
1 szkl. mleka,
4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego,
3 ząbki czosnku,
2 pęczki kopru,
goździki mielone,
sól,
cukier,
sok z cytryny

Przygotowanie:

Buraki upiec lub ugotować w skórkach, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mleko, olej, roztarty z solą czosnek, goździki, posiekany koperek, sól, cukier i zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ziemniaki pieczone w aromatycznej oliwie (z czosnkiem, koperkiem i innymi przyprawami) (wegańska)
Buraki duszone z jabłkami (wegańska)
Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege)
Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege)
Duszona kapusta z koperkiem i koncentratem (na szybko) (wegańska)
Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege)
Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege)
Fenkuł duszony z czosnkiem (wegańska)
Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny (wegańska)
Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas