7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa-krem ziemniaczano-selerowa ze śmietaną i serwatką



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 duży seler
3 ziemniaki
1 łyżka oleju sojowego do smażenia
1 l wywaru z warzyw bez kapusty
0,5 l serwatki
1 szklanka śmietany
1 łyżka mąki
1 łyżka jarzynki
sól
cukier do smaku
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Seler i ziemniaki pokroić w kostkę, poddusić na oleju, ugotować na wywarze z warzyw. Przetrzeć przez sito lub zmiksować, połączyć z serwatką, podprawić zawiesiną z mąki i śmietany, zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę.

Wskazówki i uwagi:

Podawać w filiżankach do zupy z grzankami, groszkiem ptysiowym, precelkami lub paluszkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa pół-krem ziemniaczano-porowa ze śmietaną ze słonecznika (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-pokrzywowa (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-kukurydziana (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-marchewkowa (bez ograniczeń)
Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege)
Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)
Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska)
Zupa-krem z brokułów zaprawiana śmietaną (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas