7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos a'la serowy

Sos dobry do frytek, smażonych placków, do zapiekanek czy jako dip, nada się nawet do pokrojonych w paseczki warzyw jako dip.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1 3/4 szklanki wody
1/4 szklanki pomidorów (raczej świeżych; nie z puszki)
1/4 szklanki migdałów (kilka godzin wcześniej je namoczyć)
1/2 łyżeczki cebuli (suszona, granulowana)
1/4 łyżeczki czosnku suszonego
1/2 łyżki soli
1/2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki mąki kukurydzianej
1/4 szklanki płatków drożdżowych

Przygotowanie:

Wszystko razem dokładnie zmiksować. Przelać do garnka i gotować kilka minut aż do zgęstnienia, cały czas mieszając.

Przelać do pojemnika i włożyć do lodówki. Z czasem zgęstnieje. Będzie to nadal forma płynna, ale nie tak jak woda.

Wskazówki i uwagi:

Zrobiłam go z zamiarem użycia do makaronu. Taka forma mnie nie zachwyciła, ale jako dip do frytek czy innych zapiekanych w piekarniku rzeczy - super.
Nadesłał(a) veganjihad, dnia: 2013-01-26 09:23:43.781
Źródło/autor przepisu: vegweb.com zmodyfikowany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos a la serowy do makaronu (wegańska)
Sos serowy na ciepło (lakto-wege)
"Serowy" sos ze słonecznika (wegańska)
Wegański sos serowy (wegańska)
Pierożek drożdżowy a'la calzone z serowo-warzywnym farszem (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas