7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta brokułowo - bakłażanowa

Pasta została zrobiona z produktów freegańskich :) Miała służyć jako farsz do naleśników, ale do kanapek też jest przepyszna.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 10

1 bakłażan
1 dorodny brokuł
1 duża cebula
pół papryki (opcjonalnie)
2 łyżki kukurydzy z puszki (opcjonalnie)
olej do smażenia
sól, pieprz, przyprawy do smaku (lub kostka warzywna)

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy ją na rozgrzanym oleju, brokuły i bakłażana kroimy również w kostkę i wrzucamy do zarumienionej cebuli, dusimy pod przykryciem aż wszystko zmięknie. Gdy już wszystko będzie miękkie możemy dodać kukurydzę i paprykę, blendujemy, doprawiamy do smaku i gotowe.
Nadesłał(a) mena77, dnia: 2013-02-07 22:40:45.859
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To super :)
mena77 2015-03-23 10:24:54.046

Pasta jest przepyszna. Ja tylko zasoliłam najpierw pokrojonego bakłażana, poczekałam aż puści sok, wypłukałam. Potem podsmażyłam z brokułami i cebulą. Zmiksowałam i żadnych przypraw! Smak i bez nich jest genialny. Mój roczny synek sam zjadł połowę :)
~Asia 2014-06-25 09:05:30.011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta brokułowa ze słonecznikiem (wegańska)
Pasta brokułowa z czosnkiem (wegańska)
Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa (wegańska)
Kanapkowa pasta brokułowa z pieczarkami (wegańska)
Zielona pasta groszkowo-brokułowa (wegańska)
Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku (wegańska)
Pasta marchewkowa lub brokułowa ze słonecznika na oko (wegańska)
Brokułowe "2 w 1" (lakto-wege)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas