7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa pomidorowa z serem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

1 l wywaru z warzyw bez kapusty
4 duże pomidory
1 cebula
szczypior
nać selera
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
1 płaska łyżka mąki
5 dag tartego sera żółtego
sól
cukier
zielona pietruszka

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w plastry, zalać gorącym olejem, posolić i oprószyć mąką. Dodać posiekaną nać selera, zalać zimnym wywarem, włożyć cebulę i gotować ok. 10 min. Następnie dodać ser i wymieszać. Posypać zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa cebulowo-pomidorowa z serem lub grzankami (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z gruszką i serem pleśniowym (lakto-wege)
zupa porowa z serem (lakto-wege)
Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
Zupa pomidorowa z kukurydzą (lakto-wege)
Smakowita zupa pomidorowa (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska)
Pikantna zupa pomidorowa (wegańska)
Zupa pomidorowo-sojowa (wegańska)
Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas