7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa pomidorowa (ze świeżych pomidorów)

Podawać z ryżem, makaronem, groszkiem ptysiowym, grzankami.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

1 l wywaru z warzyw
4 duże pomidory
1 duża cebula
gałązka naci z selera
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
0,5 szkl. śmietany
1 łyżka mąki
sól
papryka
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Cebulę posiekaną w kostkę, pokrojone pomidory i selera udusić na oleju. Przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z warzyw, zagotować. Podprawić zawiesiną z mąki i śmietany, dodać sól i paprykę do smaku. Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Do wypróbowania, trzeba korzystać póki sezon na pomidorki:)
sunflower_ren 2011-09-27 20:21:56.267

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z pomidorów i świeżego szpinaku (wegańska)
Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów (wegańska)
Zupa ze świeżych ogórków i jarzyn (wegańska)
Zupa ze świeżych ogórków z ryżem (wegańska)
Sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorami i fetą (lakto-wege)
Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów na chlebie (wegańska)
Gulasz ze świeżych grzybów, papryki i pomidorów (wegańska)
Sos pesto ze świeżych pomidorów i pistacji (wegańska)
Spaghetti z czosnkiem, świeżymi pomidorami, oliwkami i natką (wegańska)
Sos do spaghetti ze świeżych pomidorów (bez gotowania) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas