7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa pieczarkowa zagęszczana bułką i mąką ryżową



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 5 osób

25 dag pieczarek
10 dag podsuszonego miąższu bułki
1 łyżka masła
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
7 dag mąki ryżowej
sól
pieprz
2 łyżki śmietany
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Połowę pokrajanych w plasterki pieczarek i miąższ bułki zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz. Następnie przetrzeć lub zmiksować i znów zagotować. Pozostałe pieczarki posiekać i poddusić na tłuszczu nie rumieniąc, dodać do zupy.

Zupę podprawić zawiesiną z mąki ryżowej i zimną wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną. Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem jarzynowa zagęszczana grysikiem (manną) (wegańska)
Sałatka ryżowo-pieczarkowo-czosnkowa (bez ograniczeń)
Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)
Błyskawiczna zupa pieczarkowa (wegańska)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska)
Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska)
Sajgonki z nadzieniem ryżowo-pieczarkowo-warzywnym (wegańska)
Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas