7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

dynia
przyprawy wg uznania (ja dałam mieszankę czosnek z pomidorami suszonymi i suszoną bazylią)
sól
pieprz
oliwa extra virgin

ew. ser mozzarella lub żółty - dla laktowegetarian

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy na 200 st. C (u mnie około 10-15 min). Dynię myjemy, obieramy i kroimy na grubość kilku cm, nie za cienko, bo się zrobi papka i nie za grubo, bo długo będzie się piec.

W miseczce rozrabiamy oliwę z wybranymi przyprawami i pędzelkiem smarujemy plastry pokrojonej dyni. Korzystałam z gotowego przepisu, ale teraz z doświadczenia mogę powiedzieć, że wystarczy dynię posmarować cieniutko, tylko z wierzchu. Oprócz tego można położyć plastry sera, jeśli ktoś ma potrzebę oraz dodatkowo posypać solą. Układamy dynię na blasze lub silikonowej tacce i folii aluminiowej. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy z termoobiegiem ok. 20 min. Danie ma bardzo ciekawy i delikatny smak.
Nadesłał(a) magdalenka91, dnia: 2013-03-01 21:45:25.997
Źródło/autor przepisu: przekształcenie pomysłów z bloga
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dynia masłowa pieczona z brązowym cukrem (wegańska)
Dynia pieczona czosnkowa (i ew. pasta z dyni) (wegańska)
Ziemniaki pieczone w aromatycznej oliwie (z czosnkiem, koperkiem i innymi przyprawami) (wegańska)
Dynia solo (wegańska)
Dynia curry (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Aromatyczna dynia (wegańska)
Bruschetta z oliwą / z pomidorami (wegańska)
Bób z oliwą czosnkową (wegańska)
Mizeria że ho ho - z oliwą i miętą (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas