7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Szparagi z sezamem i imbirem

Pyszne, proste, szybkie w przygotowaniu :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2 osoby

pęczek zielonych cienkich szparagów
1-2 cm startego imbiru (próbować i dorzucać, by potrawa nie była za ostra)
1-2 łyżeczki sezamu
oliwa/olej sezamowy (do smażenia)
kilka kropel limonki/cytryny

Przygotowanie:

Zielone cienkie szparagi z obciętymi pupami podgotować ok.10 min na parze, tak by zmiękły. Pokroić na 2-3 części, przesmażyć ze startym imbirem na oliwie (lub lepiej na oleju sezamowym), dodać sezam i dusić pod przykryciem, do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed zdjęciem z patelni skropić limonką.

Simple as that :)

Wskazówki i uwagi:

Opcja dla wegetarian - na talerzu na złagodzenie imbiru można dodać kleksa jogurtu greckiego lub śmietany.
Nadesłał(a) mada710, dnia: 2013-03-04 20:03:37.346
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

sezonowo są oczywiście najlepsze, ale jako szparagowy potwór, mrożę na zimę :)
mada710 2013-03-12 14:33:08.844

Super, tylko skąd wziąć szparagi w marcu? GMO z Hiszpanii?
Not simple as that at all :)
Poczekam do sezonu szparagowego.
~Marta 2013-03-10 15:03:33.834

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szparagi w limonkowo-słodkim sosie z sezamem (wegańska)
Ciasteczka czekoladowe z sezamem (wegańska)
Tofu w pomidorach z sezamem (wegańska)
Marynowane ogórki z sezamem (wegańska)
Domowe krówki z sezamem (lakto-wege)
Naleśniki ze szparagami i beszamelem (bez ograniczeń)
Zimna zupa ze szparagów (wegańska)
Risotto ze szparagami i pieczarkami (wegańska)
Grillowane/ smażone szparagi (wegańska)
Szparagi zapiekane z pieprzem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas