7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

4 ziemniaki
1 garść suszonych grzybów
1/2 cebuli
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Grzyby trochę moczymy w wodzie, myjemy. Zalewamy przegotowaną wodą, troszkę solimy i gotujemy aż będą miękkie, a bulion grzybowy w zdecydowanie brązowym kolorze i dość gęsty (kiedy większość wody wyparuje).

Odcedzamy grzyby i kroimy je na małe kawałki. Studzimy bulion. Ziemniaki ścieramy na puree na tarce. Odlewamy od nich tyle soku, ile się da. Kroimy cebulę w kostkę. Dodajemy do ziemniaków cebulę, grzyby i 20 łyżek ostudzonego bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tyle mąki, żeby masę kładło się na patelnię (a nie lało) i smażymy na złoto z obu stron.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-03-18 23:19:25.373
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki ziemniaczano-pieczarkowe (ovo-wege)
Jesienne placki ziemniaczano-marchewkowe (ovo-wege)
Solanka grzybowa (lakto-wege)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Grzybowe kotleciki z serem (bez ograniczeń)
Sos grzybowy najprostszy (wegańska)
pasztet strączkowo - grzybowy (wegańska)
Krokiety pęczakowo-grzybowe (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas