7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cukinia z porem i kapustą pekińską

Szybkie danie na bazie cukinii, pora i kapusty pekińskiej. Świetny dodatek do kaszy lub ryżu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

por
kapusta pekińska
cukinia
sok z cytryny / Ocet np. balsamiczny
przyprawa (pikantna 18-tka) albo sól, papryka, pieprz
kasza jęczmienna / jaglana / gryczana / ryż

Przygotowanie:

Pora kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Po chwili dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę i kapustę pekińską pokrojoną na nieduże kawałki. Dusimy do miękkości i dodajemy przyprawy oraz sok z cytryny lub ocet dla złamania smaku. Świetnie smakuje z kaszą bądź ryżem.

Wskazówki i uwagi:

Nie mając octu można dodać trochę soku z cytryny - też dobrze smakuje. Można podawać jako dodatek do kasz lub ryżu.
Nadesłał(a) marek1b1, dnia: 2013-03-23 20:20:35.417
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i selerem (wegańska)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Smażone brokuły z kapustą pekińską (wegańska)
Smażona kapusta pekińska z tofu (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Sałatka (moja ulubiona) z kapusty pekińskiej na słodko (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas