7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Wiośnienie

Pyszna wiosenna surówka, kusi barwami i aromatem! Surówka jak najbardziej przenośna jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły ;)

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 1

1 jabłko
pęczek roszponki
pęczek szczypiorku
garść kiełków (najlepiej rzodkiewki lub lucerny, ale mogą być jakiekolwiek inne)
1/2 łyżeczki oleju lnianego
szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

Jabłko należy przepołowić i pozbyć się gniazd nasiennych, następnie pokroić w cieniutkie plasterki. Szczypiorek grubo pokroić, roszponkę jeszcze bardziej lub delikatnie porwać.
Dorzucić kiełki, doprawić, wszystkie składniki wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Rozważałam dodanie ugotowanej jaglanki dla podniesienia kaloryczności, ale to już by była sałatka ;) Myślę, że dodatek żurawiny też by nie zaszkodził :)
Nadesłał(a) Luna7, dnia: 2013-03-25 18:38:50.034
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas