7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Samosy

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

ciasto:
1 szklanka mąki
6 łyżek oleju
szczypta soli
woda

farsz:
1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
1/2 szklanki groszku konserwowego
1/2 szklanki ugotowanej marchewki pokrojonej w kosteczkę
1 średni ziemniak
gharam masala
sól
łyżka oleju

Przygotowanie:

Ciasto: wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić - odstawić na 0,5 godz. do lodówki.

Farsz: Ziemniaka ugotować w koszulce, ostudzić i obrać. Wrzucić do miski razem z resztą składników (gharam masali i soli dodać wg własnych upodobań), wszytko zmiksować.

Ciasto wyjąć z lodówki dokładnie rozwałkować - musi być bardzo cienkie! Puszką np. po groszku, wyciąć koła, napełnić farszem i zlepić jak pierogi. Piec w temperaturze 200 st. C przez 15 minut.

Wskazówki i uwagi:

Doskonale smakują ciepłe i świeże, bo są wtedy chrupiące. Podawać z sosem - np czosnkowym.
Nadesłał(a) kiń, dnia: 2013-04-01 09:02:08.547
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Samosy krok po kroku (wegańska)
"Samosy" w cieście fracnuskim (wegańska)
Samosy z bobem i ziemniakami (wegańska)
Samosy z ciasta z dodatkiem jogurtu (lakto-wege)
Empanada - czyli paragwajskie samosy (wegańska)
Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Samosy - rożki indyjskie z ziemniakami i fasolką mung (wegańska)
Samosy - rożki hinduskie z kalafiorem, ziemniakami i groszkiem (wegańska)
Samosy razowe z zielonym farszem z brokułami, groszkiem i soją (wegańska)
Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas