7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Potrawka z fasoli z cukinią i marchewką



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasola biała
cukinia
marchewka
cebula
czosnek
koncentrat pomidorowy
sól
przyprawy: papryka czerwona słodka i ostra, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

Fasolę zalać wodą na 10-12 godzin (wygodniej na noc). W nowej wodzie gotować aż zmięknie (około godziny). Czosnek, cukinię i cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę i marchew, po chwili czosnek. Pół minuty po czosnku dodać cukinię, od razu posolić. Cukinia powinna puścić sok, jeżeli będzie mało, to dodać trochę gorącej wody. Dusić około 10-15 min aż cukinia zmięknie.

Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i ugotowaną fasolę.
Dusić jeszcze 15 min pod przykryciem, a później zostawić na 10 min.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej smakuję z ryżem!
Nadesłał(a) Vegan VicTorry, dnia: 2013-04-09 05:53:05.323
Źródło/autor przepisu: http://veganvictorry.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Potrawka z cukinią (wegańska)
Bigos z cukinią i marchewką (wegańska)
Potrawka z jarmużu z fasolką czerwoną (wegańska)
Fasolka świeża z marchewką (lakto-wege)
Ryż z cukinią i fasolką (wegańska)
Fasolka po bretońsku z cukinią (wegańska)
Potrawka z czerwonej fasoli z kostką sojową i warzywami (wegańska)
Sałata wiosenna z marchewką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Fasolka szparagowa lub brokuły z marchewką i czosnkowym winegretem (wegańska)
Ciecierzyca z czerwoną fasolką, groszkiem i marchewką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas