7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos beszamelowy z żółtkiem

Sos gorący.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 łyżki oleju sojowego
3 łyżki mąki
2 szkl. mleka
żółtko
sól
pieprz

Przygotowanie:

Mąkę rozetrzeć z olejem, rozprowadzić mlekiem, mieszając zagotować, doprawić solą i pieprzem, podprawić żółtkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos beszamelowy (wegańska)
Sos beszamelowy - wariacje (lakto-wege)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege)
Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska)
Sos beszamelowy z mąki kukurydzianej, bez mleka! (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege)
Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka (bez ograniczeń)
Chałka na żółtkach (bez ograniczeń)
piwo grzane z żółtkami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas