7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Drożdżowe cebulaki

Przepis, który pamiętam z dzieciństwa. Babcia robiła go w niedziele na śniadanie.

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 10

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki mleka sojowego naturalnego
0,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
20 g drożdży + 1 łyżeczka cukru
1 cebula

Przygotowanie:

Drożdże rozrobić w szklance z cukrem, przelać do miski, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać łyżką. Odstawić w ciepłe miejsce, na około 30 minut, żeby się wszystko "przegryzło".

Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię. Gdy placki przyrumienią się z jednej strony, przekręcamy je i na wierzch nadkładamy wcześniej uduszoną cebulę.

Smacznego :)

Wskazówki i uwagi:

Do placków można dodać uduszone pieczarki.

Placki można zrobić w wersji deserowej. Wtedy wystarczy zamienić mleko na waniliowe lub do ciasta dodać cukier waniliowy.
Nadesłał(a) miu81, dnia: 2013-04-15 17:33:50.81
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cebulaki (bez ograniczeń)
Ciasto drożdżowe (bez ograniczeń)
Bułeczki drożdżowe 1 (bez ograniczeń)
Bułki drożdżowe (bez ograniczeń)
rogaliki drożdżowe (bez ograniczeń)
Bliny drożdżowe (bez ograniczeń)
Ciasto drożdżowe 2 (bez ograniczeń)
Grahamki drożdżowe (wegańska)
Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem (wegańska)
Drożdżowy chleb amarantusowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas