7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka mąki białej
1 szklanka mąka pełnoziarnistej
3 łyżki oliwy
ciepła woda - prawie cała szklanka
1 płaska łyżeczka soli

paprykarz wegetariański - 1 opakowanie

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto: wymieszać mąki, sól, oliwę i wodę. Wygodniej to zrobić rękoma. Po chwili ciasto zacznie się kleić. Wyrabiać ciasto jeszcze przez minutę, później przykryć ścierką i zostawić na pół godziny. Rozwałkować dość cienko, odrywać małe kawałki, formwać z nich kulki i wałkować każdą kulkę na placek grubości ok. 2 mm.

Nakładać łyżeczką paprykarz warzywny do środka, skleić kraje i piec ok. 15 minut przy 180 st. C. Wyjmować jak się zrumienią.

Wskazówki i uwagi:

Świetnie smakują na ciepło i na zimno, następnego dnia też.
Doskonale się sprawdzają jako przekąska na spacer, piknik lub w drogę ponieważ nie brudzą rąk i dzięki mące pełnoziarnistej są bardzo sycące.
Nadesłał(a) Vegan VicTorry, dnia: 2013-04-20 16:44:34.143
Źródło/autor przepisu: http://veganvictorry.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Niby paprykarz (wegańska)
Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska)
Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)
Paprykarz obiadowy z ziemniakami i grzybami (wegańska)
Wegański paprykarz "krakowski" z dodatkiem glonów wakame (wegańska)
Paprykarz (papryka duszona z pomidorami i oliwkami) (wegańska)
Paprykarz wegański (ryż z selerem i aromatycznymi przyprawami) (wegańska)
Ruskie pierogi (lakto-wege)
Pierogi z soją (ovo-wege)
Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas