7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Carpaccio z buraków

Świetny wegański starter na imprezę, jak i również na romantyczną kolację. Szybkie w zrobieniu (jeżeli buraki ugotujemy np. dzień wcześniej).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

buraki - 3 sztuki średniej wielkości
pestki słonecznika - garść
ocet balsamiczny
sól

Przygotowanie:

Buraki ugotować lub upiec i schłodzić. Pestki słonecznika uprażyć na złoty kolor. Buraki pokroić w cienkie plasterki i wyłożyć na talerzu tak, aby trochę na siebie nachodziły.

Polać lub skropić octem balsamicznym i posypać prażonymi pestkami.
Nadesłał(a) Vegan VicTorry, dnia: 2013-05-09 05:45:35.985
Źródło/autor przepisu: http://veganvictorry.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraki gotowane (wegańska)
Chrzan z burakami (lakto-wege)
Burgery z buraków (wegańska)
Napój (kwas) z buraków (wegańska)
Bułgarska salatka z buraków (lakto-wege)
Sałatka z buraków gotowanych (wegańska)
Kotleciki z buraków i fasoli (ovo-wege)
Buraki duszone z jabłkami (wegańska)
Sok Ognisty Burak (wegańska & RAW)
Słodko-kwaśne buraki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas