7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron ze szparagami i kotlecikami sojowymi

Sezon na szparagi czas zacząć! <3



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron
szparagi(najlepiej zielone)
kotlety sojowe (wcześniej zrobione np. z granulatu sojowego, albo z gotowej mieszanki np. Orico)
różyczki brokuła
czosnek
sól ziołowa (albo inne przyprawy, które lubicie)

ew. masło

Przygotowanie:

Zielonych szparagów nie trzeba obierać, więc wystarczy tylko je umyć, odłamać twarde końce i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić szparagi i różyczki brokuła, dolać trochę wody i dusić ok. 5 min.

W tym czasie ugotować makaron i odstawić go na sito.

Kotlety sojowe pokroić na mniejsze kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelnię dorzucić makaron, pokrojone kotleciki, czosnek, ew. masło i przyprawić. Wymieszać i podawać ;)
Nadesłał(a) CrazyGreenLady, dnia: 2013-05-11 09:52:17.282
Źródło/autor przepisu: vege-blog.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron ze szparagami i oliwkami (wegańska)
Kotleciki sojowe ze szpinakiem (ovo-wege)
Kotleciki sojowo-owsiane (ovo-wege)
Kotleciki sojowe własnoręczne (bez ograniczeń)
Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska)
Makaron ze szparagami, czosnkiem i chili (wegańska)
Makaron fettuccine ze szparagami i "parmezanem ubogich" (wegańska)
Makaron razowy z sojowym pesto (wegańska)
Warzywa sezamowe z makaronem sojowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas