7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chlebek do zup

Pasuje idealnie do wszystkich zup-kremów.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

4 dl (400 ml) wody
15 g drożdży
1 łyżeczka soli
100 g mąki graham
300 g mąki pszennej

ew. zioła prowansalskie, mak, suszony czosnek

Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać mąki i sól. Składniki wymieszać, wstawić na kilka godzin bądź na noc do lodówki. Blachę wyłożyć papierem, na blachę wyłożyć ciasto rozciągając łyżką na całość blachy, by chlebek był mniej więcej równej grubości. Zrobić na nim nożem kratkę (łatwiej się potem dzieli), posmarować oliwą, posypać ziołami i piec 15 minut w 275 st. C.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2013-06-06 21:09:52.245
Źródło/autor przepisu: koleżanka z pracy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Baza do zup (lakto-wege)
Staropolskie grzanki do zup owocowych (lakto-wege)
Chlebek szpinakowy (lakto-wege)
Chlebek z ziarenkami ;) (wegańska)
Chlebek z Ardei (wegańska)
Chlebek Pychotka (wegańska+miód)
Drożdżowy chlebek bananowy (lakto-wege)
Chlebek orzechowo-warzywny (bez ograniczeń)
Pyszny długowieczny chlebek (wegańska)
Wegański korzenny chlebek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas