7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka

Sos zimny.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

5 ząbków czosnku
1/2 małej czerstwej bułeczki
5 łyżek mleka
1 żółtko
sok z cytryny
6 łyżek oleju sojowego lub słonecznikowego
sól
cukier

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać żółtko, roztarty z solą czosnek, sok z cytryny i ucierając dodawać olej. Do gotowanego sosu dodać cukru do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege)
Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege)
Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska)
Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń)
Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege)
Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska)
Bułki (lakto-wege)
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos curry (na bazie winegretu i majonezu) (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas