7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tagiatelle z grzybami leśnymi lub shitake i szpinakiem

Blyskawiczne i pyszne danie.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

200 g makaronu tagiatelle
250 g grzybów świeżych (najlepiej leśnych, pasują też shitake, nie polecam pieczarek)
150 g świeżego szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Szpinak dokładnie wypłukać. Cebulę i czosnek drobno posiekać (oddzielnie).

Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać grzyby, smażyć ok. 5 minut. Dodać szpinak i czosnek, smażyć często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzony makaron, wymieszać, podsmażyć kilka minut.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2013-06-17 11:52:48.125
Źródło/autor przepisu: Lene Hansson, "Zielone dania z makaronem"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege)
Sałatka z soczewicy z grzybami leśnymi (wegańska)
Kalafior z boczniakami lub grzybami leśnymi (wegańska)
Wymiętoszona zupka (ziemniaczana z miętą i grzybami shitake) (wegańska)
Ryż z brokułami, tofu i grzybami shitake (wegańska)
Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska)
Pierogi mocno leśne z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska)
Grahamka z duszonymi grzybami leśnymi i pieczarkami (wegańska)
Bardzo prosty wegański bigos z grzybami leśnymi (tudzież pieczarkami) (wegańska)
Tagiatelle z sosem czosnkowo-brokułowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas