7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka soi (namoczonej ok. 12h)
1 cebula
1 szklanka płatków owsianych
1 cukinia
10 dużych pieczarek
3 łyżki kaszy manny

1 szklanka bulionu lub 1 łyżka przyprawy warzywnej
1 łyżka agaru
2 łyżki oleju
sól
pieprz

Przygotowanie:

Soję po namoczeniu ugotować.

Soję i cebulę zmielić w maszynce do mielenia. Płatki owsiane zalać bulionem lub wrzątkiem wraz z przyprawą warzywną. Zetrzeć na tarce cukinię i pieczarki. Rozpuścić agar w niewielkiej ilości wody i zagotować.

Połączyć soję z cebulą, płatkami owsianymi, cukinią i pieczarkami, dodać 3 łyżki kaszy manny, agar, 2 łyżki oleju oraz pieprz i sól. Wymieszać składniki, przełożyć do blaszki. Piec w rozgrzanym do 200 st.C piekarniku około 60 min. Wystudzić. Podawać po zastygnięciu tj. po ok. 2 godzinach.
Nadesłał(a) zamiast notesu, dnia: 2013-07-01 22:37:24.157
Źródło/autor przepisu: http://zamiastnotesu.blogspot.com/2013/03/pasztet-sojowy-z-cukinia-i-pieczarkami.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege)
Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)
Pasztet z pieczarek (ovo-wege)
Pasztet sojowo-soczewicowy (ovo-wege)
Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska)
Koteciki sojowe z cukinią (wegańska)
Zupa z cukini z pieczarkami (wegańska)
Pasztet zbożowo-sojowy z okary (wegańska)
Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska)
Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas