7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos z awokado z gorczycą i migdałami jak musztarda



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 awokado
sok z 1 cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżeczka czarnej gorczycy
1 łyżeczka białej gorczycy
4 łyżki oliwy
2 łyżki mączki z migdałów
sól i pieprz

Przygotowanie:

Gorczycę podprażyć na łyżce oliwy aż zacznie strzelać (złapać ten moment i przykryć pokrywką!). Odstawić do wystudzenia. Składniki zmiksować w blenderze.

Wskazówki i uwagi:

Genialna do sałatki ziemniaczanej - zobacz przepis
Nadesłał(a) zamiast notesu, dnia: 2013-05-25 07:00:08.888
Źródło/autor przepisu: http://zamiastnotesu.blogspot.com/2013/03/sos-z-awokado-i-gorczycy-jak-musztarda.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta Inki z awokado (z migdałami, natką i imbirem) (wegańska)
Sos pomidorowy z gorczycą - genialny do makaronu! (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska)
Musztarda domowa (wegańska+miód)
Kotleciki z płatków owsianych w sosie pomidorowym z gorczycą, chili i ziołami (wegańska)
Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami (lakto-wege)
Tarator bi eljoz (sos z tahini z migdałami) (wegańska)
Kluchy z sosem pomidorowym i awokado (wegańska)
Makaron razowy z sosem z awokado i suszonymi pomidorami (lakto-wege)
Sałatka ziemniaczana z selerem naciowym w sosie z awokado (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas