7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos musztardowy na bazie żółtka

Sos zimny.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 żółtko ugotowane na twardo
1 łyżeczka drobno posiekanej pietruszki
4 łyżki musztardy
1 łyżka oleju słonecznikowego
sól

Przygotowanie:

Żółtko rozetrzeć i wymieszać z zieloną pietruszką. Dodać musztardę, olej, osolić i dokładnie mieszać aż do uzyskania gładkiej masy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege)
Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka (bez ograniczeń)
Sos musztardowy (wegańska)
Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń)
Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska)
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń)
Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiem (wegańska)
Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska)
Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas