7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka nie całkiem po bretońsku z warzywami ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1/2 kg fasoli
1 burak
2 marchewki
1/2 selera
2 małe cebule
1/2 papryki zielonej
kilka suszonych pomidorków (wcześniej namoczonych)
łyżka przecieru pomidorowego
olej do smażenia
1 łyżka mąki (użyłam z amarantusa)
przyprawy: majeranek, pieprz, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, sól

Przygotowanie:

Fasolę moczoną przez noc ugotować z zielem angielskim, majerankiem i listkiem laurowym. Warzywa skroić w paski i podsmażyć na tłuszczu wraz z pozostałymi przyprawami (paprykę dołączyć do smażenia jako ostatnią kiedy pozostałe zaczną mięknąć). Do ugotowanej fasoli (ale jeszcze nie całkiem miękkiej) dodać podsmażone warzywa i pokrojone również w paski suszone pomidorki. Z mąki wykonać klasyczną zasmażkę, połączyć z fasolą i warzywami. Doprawić przecierem pomidorowym. w trakcie duszenia kontrolować i uzupełniać ilość wody według uznania.
Nadesłał(a) zamiast notesu, dnia: 2013-05-25 22:06:49.495
Źródło/autor przepisu: http://zamiastnotesu.blogspot.com/2013/02/fasolka-nie-cakiem-po-bretonsku-z.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
Fasolka "po bretońsku" (wegańska)
Fasolka po bretońsku z cukinią (wegańska)
Blyskawiczna fasolka po bretońsku (wegańska)
Fasolka po bretońsku (bezglutenowa) (wegańska)
Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska)
Tofu wędzone a'la fasolka po bretońsku (wegańska)
Fasolka adzuki z warzywami (wegańska)
Soja po bretońsku 1 (wegańska)
Soja po bretońsku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas