7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

250 g suchego chleba bez skórki
3 dojrzałe pomidory
2 jajka
czosnek
sól
1 łyżeczka czerwonej papryki
pieprz cayenne
olej do smażenia
ew. 2 gałązki pietruszki

Przygotowanie:

Podgrzać w rondlu olej, dodać czosnek i dusić do momentu, aż będzie miękki, ale nie brązowy. Dodać grubo pokruszony chleb i dusić na średnim ogniu aż stanie się złocisty, nie rumienić. Dodać obrane i grubo pokrojone pomidory, sól, paprykę w proszku, pieprz cayenne i litr wody - gotować 30 min. na wolnym ogniu. Drewnianą łyżką ubijać zupę, aż chleb się rozpadnie. W czasie ubijania dodać lekko ubite jajka. Gotować parę minut, lecz nie dopuścić do wrzenia. Zupa powinna być mocno pikantna. Pod koniec gotowania można wrzucić drobno posiekaną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: spisane z grupy pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska)
Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege)
Zupa chlebowa łagodna (bez ograniczeń)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan (ovo-wege)
Zupa szczawiowa z puree i jajkami (bez ograniczeń)
Chlebowe zapiekanki z jajkiem, pomidorem i serem (bez ograniczeń)
Sałatka z brokułami, pomidorami i jajkami na twardo (ovo-wege)
Sałatka z makaronem tortellini, ogórkiem, pomidorami i jajkami (ovo-wege)
Sałatka z brokułów z jajkami, pomidorem i majonezowym "winegretem" (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas