7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

2 litry bulionu
20 rozdrobnionych ząbków czosnku
4-5 goździków
tymianek
szałwia
2/3 szklanki białego wytrawnego wina

3-4 kromki bagietki
oliwa
tarty żółty ser (np. ementaler)
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Zagotować bulion, dodać czosnek i na bardzo małym ogniu gotować ok. 30 min. Następnie dodać goździki, tymianek, szałwię i wino.

Na dnie głębokich talerzy ułożyć kromki bagietki, nasączyć je oliwą. Zupę można przecedzić lub nie. Gorącą zupą zalewać bagietki i całość posypać żółtym serem. Doprawić pieprzem. Jeść popijając dobrze schłodzone wino, najlepiej takie samo jak wlane do zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: spisane z grupy pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa prowansalska z pomidorami (wegańska)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Zupa ze śliwek z cynamonem i goździkami (lakto-wege)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)
Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska)
Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska)
Zupa pomidorowa z porem, selerem i białym winem (wegańska)
Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)
Zupa czosnkowa 4 (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas