7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Dyniowe gnocchi pełnoziarniste

Pyszne z domowym pesto lub odsmażane z ziołami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

425 g gęstego puree z dyni
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
sól
opcjonalnie:
- pieprz
- gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszaj na gładkie ciasto. Ja nie dodawałam przypraw, ale możesz dodać, jeśli lubisz kluski bardziej wyraziste w smaku. Ciasto będzie dosyć klejące, ale dzięki temu gnocchi będą mięciutkie.

Na wysypanej mąką stolnicy formuj wałki, a następnie pokrój na kluseczki. Wrzucaj do osolonego wrzątku i gotuj do wypłynięcia.
Nadesłał(a) nasse, dnia: 2013-08-12 12:35:37.011
Źródło/autor przepisu: http://www.theironyou.com/2012/10/whole-wheat-pumpkin-gnocchi.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Magda, nie ma potrzeby dodawać jajka, wielokrotnie robiłam różne kluski i nigdy nie dodawałam jajka :) Najlepiej wrzucić kilka kluseczek i sprawdzić po ugotowaniu - jeśli będą za miękkie, wtedy najlepiej dodać trochę więcej mąki.
nasse 2014-12-30 21:59:28.047

zaskakuje mnie brak jajka w cieście, hmm, chyba dodam chociaż jedno.
Dzięki za przepis!
~Magda 2014-12-30 13:01:19.067

Ja zawsze kroję dynię na kawałki, wykładam na blachę i piekę do miękkości. Potem obieram skórę (łatwo odchodzi od miękkiego miąższu) i blenduję na gładko.
nasse 2013-10-28 20:05:42.71

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gnocchi dyniowe (wegańska)
Gnocchi (wegańska)
Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)
Zupa pomidorowa z gnocchi (lakto-wege)
Bułki pełnoziarniste "na oko" (wegańska)
Gofry obiadowe pełnoziarniste (wegańska)
Pizza pełnoziarnista wegańska (wegańska)
Bułeczki pełnoziarniste z ziołami (wegańska)
Dyniowa słodycz (wegańska)
Farsz dyniowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas