7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa prowansalska z pomidorami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1,5 kg pomidorów
tymianek
włoszczyzna (seler, por, marchew, pietruszka)
bulion warzywny
cebula
czosnek
liść laurowy
pieprz czarny
ziele angielskie
oliwa do smażenia
sól
ew. śmietana
makaron

Przygotowanie:

Pomidory pokroić w czwórki, udusić z tymiankiem. Połączyć z pozostałymi składnikami i ugotować. Podawać z makaronem i ew. śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: spisane z grupy pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Omlet prowansalski - z pomidorem, papryką i żółtym serem (bez ograniczeń)
Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege)
Prowansalskie ratatouille (wegańska)
Pasta prowansalska z ciecierzycy (wegańska)
Zupa z pomidorów z rozmarynem (wegańska)
Zupa z włoszczyzny z pomidorami (wegańska)
Zupa z pomidorów i banana (wegańska)
Zupa z grzybów, pomidorów i kabaczków (lakto-wege)
Zupa pomidorowa (ze świeżych pomidorów) (lakto-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas