7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z siemienia lnianego z ogórkiem kiszonym lub małosolnym

Bardzo proste, smaczne i niezwykle zdrowe, bo bogate w kwasy tłuszczowe omega 3 :-)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki nasion lnu
woda (lub sok z ogórków)
1 ogórek kiszony (lub małosolny:-)
1/2 cebuli
sól
pieprz

Przygotowanie:

Nasiona lnu zmielić w blenderze lub młynku do kawy. Połączyć z sokiem z ogórków (lub odrobiną przegotowanej wody) do uzyskania konsystencji pasty, dodać drobno posiekanego ogórka i cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Od razu na kanapkę!
Nadesłał(a) admin, dnia: 2013-06-21 19:56:06.747
Źródło/autor przepisu: Przepis konkursowy nadesłany przez Olę K. z Wałbrzycha
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Masełko z siemienia lnianego (wegańska)
Kanapki z ogórkiem małosolnym lub kiszonym i pestkami (wegańska)
Polskie gomasio (z siemienia lnianego) (wegańska)
Pasta z soczewicy z ogórkiem kiszonym (wegańska)
Naleśniki z ciemną duszą (z naparem z siemienia lnianego) (wegańska)
Chłodnik z ogórków małosolnych (lakto-wege)
Ogórkowa z ogórków małosolnych (lakto-wege)
Pasta z tofu wędzonego z ogórkiem kiszonym i musztardą (wegańska)
Kleik lub mleczko z siemienia lnianego (do picia i do zastosowań kulinarnych) (wegańska)
Pasta z tofu fety z ogórkiem kiszonym, kukurydzą i olejem lnianym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas