7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa ryżowa z porami i cukinią

Kuchnia włoska.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

120 g ryżu
200 g cukinii
500 ml mleka
200 g porów
oliwa do smażenia
1 l bulionu
50 ml śmietany kremówki (30%)
szczypta szczypiorku i pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Cukinię obrać, pokroić na cienkie plastry i dusić w mleku aż do miękkości. Odcedzić. Pory oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie. Dodać bulion, ryż i cukinię. Dusić ok. 20 min. Dodać śmietankę, posypać szczypiorkiem i pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

calkiem smaczna zupa - wychodzi gesta, wiec i syci.
Rena 2001-05-23 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ziemniaczana z porami (wegańska)
Zupa z cukini z pieczarkami (wegańska)
Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem (wegańska)
Zapiekanka ryżowa z cukinią, bakłażanem i pomidorami (wegańska)
Zupa z papryką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege)
Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska)
Ostra zupa z tofu, cukinią i gorszkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas