7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ragout z kalarepy

Chciałam oswoić trochę to niewdzięczne warzywo, niegdyś pałaszowane w dzieciństwie na surowo. Na modlę wschodnią z akcentem włoskim. Proste, ale naprawdę dobre. Zwłaszcza w towarzystwie ryżu bądź szparagów.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2-3

1 duża kalarepa
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka oliwy do smażenia
1 łyżeczka mielonej kolendry
skórka otarta z cytryny/limonki
garść mięty
2 łyżki mascarpone lub ricotty

Przygotowanie:

Kalarepę pokroić w kostkę. Wiórki kokosowe uprażyć.

Na oliwie uprażyć kolendrę, wrzucić pokrojoną w kostkę kalarepę. Gdy będzie już miękka, wrzucić kokos razem ze skórką cytrynową, miętą oraz ricottą.
Nadesłał(a) zgnila_borowka, dnia: 2013-07-11 18:26:51.893
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

ragout (wegańska)
Ragout z brązowej soczewicy II (bez ograniczeń)
Kotleciki z kalarepy (ovo-wege)
Domki z kalarepy (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)
Chłodnik z zielonego groszku i kalarepy (lakto-wege)
Surówka z kalarepy z sałatą i dymką (lakto-wege)
Kalarepa nadziewana soczewicą lub groszkiem (wegańska)
Surówka z kalarepy i marchwi ze śmietaną (lakto-wege)
Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas