7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotleciki z gotowanej marchwi

Oto odpowiedź na pytanie: Co zrobić z marchewką po ugotowaniu bulionu?



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

5 średnich marchewek po ugotowaniu bulionu
kromka razowego chleba
bułka tarta - pewnie ok. 5 łyżek
ew. skrobia ziemniaczana albo mąka do zagęszczenia
sól
inne przyprawy wg gustu (u mnie czosnek niedźwiedzi i pietruszka, ale może być curry, sama sól i pieprz, bardzo NIE POLECAM imbiru)

Przygotowanie:

Na początek moczymy kromkę chleba w wodzie. W międzyczasie ugniatamy widelcem marchewkę (lepiej nie blendować, bo wyjdzie ciapa). Dodajemy do masy marchwiowej odciśniętą kromkę chleba, przyprawy i mieszamy z bułką tartą.

Następnie formujemy kotleciki (najwygodniej za pomocą dwóch łyżek, wychodzą wtedy podłużne krokieciki) i smażymy, aż skórka będzie złota.

Wskazówki i uwagi:

Można, po zrobieniu masy, odłożyć ją na chwilę do lodówki. Wtedy smaki przypraw lepiej się przejdą i masa będzie bardziej zbita.
Nadesłał(a) bonamartinka, dnia: 2013-07-25 18:35:59.576
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotleciki z gotowanej marchewki z cebulą (wegańska)
Kotleciki z gotowanej brukselki z czosnkiem i gałką muszkatołową (wegańska)
Sok z marchwi (wegańska)
Surówka z marchwi i selera (wegańska)
napój z selerów i marchwi (wegańska+miód)
Cymes z marchwi i jabłek (lakto-wege)
Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń)
Surówka z kalarepki i marchwi (wegańska & RAW)
Zupa krem z marchwi (wegańska)
Kotleciki z okary (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas