7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Czekoladowa polewa deserowa, błyszcząca i aksamitna

Aksamitna i błyszcząca polewa czekoladowa deserowa (półsłodka). Idealna do oblania ciasta, naleśników, deseru. Szybka, tania i prosta. Do tego bez margaryny, masła i żelatyny (jak to bywa w przypadku polew tego typu) ;-)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

20 g oleju rzepakowego (rafinowanego)
20 g cukru
15 g ciemnego kakao (z karobem się nie uda)
3 (do polania ciasta) lub 5 (do deserów, naleśników itd.) łyżek wody
5 kropel spirytusu (*)

Przygotowanie:

Do oleju dodać cukier, kakao, wodę, spirytus, wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.
Cały czas mieszając, zagotować (na małym ogniu). Gotować jeszcze przez chwilkę, nie przerywając mieszania.

Wskazówki i uwagi:

(*) Odrobinkę spirytusu najlepiej wlać do kieliszka, a potem zanurzać w nim nóż i odmierzać krople.
Nadesłał(a) martina, dnia: 2013-07-30 20:39:31.599
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobra i prosta polewa. Dziękuję.
Genowefa 2015-04-25 10:21:48.979

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Polewa czekoladowa (wegańska)
Arakowa polewa czekoladowa (wegańska)
Polewa czekoladowa do ciast (wegańska)
Wymarzony mus / polewa czekoladowa z silken tofu (wegańska)
Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW)
Aksamitna zupa koperkowa (wegańska)
Czekolada deserowa ze słonecznikiem (wegańska)
Deserowy ryż kokosowo-waniliowy (wegańska)
Sos / polewa truskawkowa do deserów (wegańska)
Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas