7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa neapolitańska - z warzywami, długim makaronem i żółtym serem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

50 dag warzyw mieszanych [*]
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
pół szkl. długiego, cienkiego makaronu (z włoskiego: wermiszel)
15 dag sera żółtego, najlepiej wędzonego
1 szkl. śmietany
sól
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Warzywa rozdrobnić, zalać 2 litrami wody, ugotować z olejem i solą. Pod koniec gotowania wsypać makaron, ugotować, następnie dodać ser, zagotować. Zupę podprawić śmietaną.

Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.

Wskazówki i uwagi:

[*] Mieszanka warzyw nie musi zawierać włoszczyzny. Mogą to być np. pieczarki + marchewka, kalafior + marchewka, kalafior + groszek zielony, włoszczyzna + groszek zielony, marchewka + pietruszka itd. itp.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa neapolitańska - krem z pomidorami i żółtym serem (bez ograniczeń)
Makaron z żółtym serem i ziołami (lakto-wege)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
kabaczek nadziewany serem żółtym i warzywami (bez ograniczeń)
Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege)
Zupa-krem brokułowa z żółtym serem (lakto-wege)
Cukiniowe łódeczki faszerowane kaszą z warzywami i żółtym serem (bez ograniczeń)
Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń)
Szybka zupa-krem z cukinii z serem żółtym lub fetą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas