7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Soczewica gotowana z cebulą i pomidorami suszonymi

Prosty przepis. Pomidory w zalewie ziołowo-olejowej nadają potrawie przyjemny aromat i smak.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica całe ziarna 1 szklanka (wcześniej namoczyłam kilka godzin)
2 cebule
5-6 pomidorów suszonych (ze słoika, w oleju z ziołami)
sól

Przygotowanie:

Soczewicę namoczyć na kilka godzin.

Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie tak, aby zaczynała się brązowić. Pomidory suszone pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem wrzucić do szybkowaru, zalać wodą, trochę posolić i ugotować. Gotować około 10-12 minut od momentu, kiedy szybkowar zacznie syczeć.
Nadesłał(a) kariasa, dnia: 2013-08-12 15:54:28.452
Źródło/autor przepisu: własny przepis- dzisiaj tak wyszło, można kopiować.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jaglana z suszonymi pomidorami, soczewicą i cukinią (wegańska)
Cypryjskie Fadżi czyli pyszna soczewica gotowana z ryżem i cebulą (wegańska)
Soczewica - jak gotować? (wegańska)
Kotleciki z gotowanej marchewki z cebulą (wegańska)
Soczewica duszona z cebulą i papryką (wegańska)
Paszteciki z brązową soczewicą i cebulą (wegańska)
Pęczak z soczewicą i pomidorami (wegańska)
Sałatka z gotowanych buraków, papryki i cebuli (do słoików) (wegańska)
Brokuły z suszonymi pomidorami (wegańska)
Tatar z suszonych pomidorów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas